آیا بادام تلخ همانند نامش تلخ و بی خاصیت است؟ مواد تشکیل دهنده آن را می دانید؟ از طبع و خواص و حتی اسانس .بادام تلخ آگاهی دارید؟ آیا بادام تلخ موجود در بازار عوارضی دارند؟
بادام تلخ یکی از انواع بادام در بازار هاست و برخلاف نامی که دارد سرشار از خواص دارویی می باشد.
اسید های چرب موجود در بادام تلخ ۴۰-۴۵% آن را تشکیل می دهند و در کنار این چربی اشباع نشده ۲۵% امولسین و دیگر املاح معدنی وجود دارد. گلوگز موجود در بادام تلخ از تاثیر آب بر روی ۳% آمیگدالین موجود در بادام بدست می آید.
مغز بادام تلخ از لحاظ اطبا سنتی ایران بسیار گرم و خشک می باشد.
خواص بادام تلخ
- آسیاب شده آن به اضافه سرکه برای رفع سردرد
- رفع تنگی نفس
- ترکیب بادام تلخ با عسل جهت شستشوی کبد
- ترکیب آن با نشاسته و نعنا جهت رفع درد ناشی از کلیه
- مخلوط بادام تلخ با شیره انگور برای رفع سنگ کلیه
- شیاف آن برای خانم هایی که عادت ماهیانه شان عقب افتاده
- ترکیب بادام تلخ با سرکه جهت از بین بردن لکه های صورت
عوارض بادام تلخ
مصرف بیش از ۱۰ دانه بادام تلخ در روز سبب هضم سنگین آن می شود. برای افرادی که معده قوی ندارند و مزاج سردی دارند مصرف بادام تلخ توصیه نمی گردد.هنگام گرفتن روغن بادام تلخ مراقب باشید در معرض آب قرار نگیرد چرا که سبب تولید اسید سیانیدریک می شود که بسیار سمی است.
اسانس بادام تلخ
اسانس بادام تلخ زلال و بی رنگ است که بوی قوی دارد. با مرور زمان این اسانس زلالیت خود را از دست می دهد و به زرد کمرنگ تبدیل می گردد.با خالی بودن محتوای آن یا باز بودن ظرف اسانس به سرعت با اکسیژن ترکیب می گردد و سمی می شود.